• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Cum curatam furtunul masinii de spalat

Este foarte important sa acordam o atentie deosebita si curatarii temeinice a furtunului de evacuare a apei in cazul masinilor de spalat. Acesta, avand striatii, in timp, poate acumula particule de calcar sau alte reziduri. Exista cateva metode simple de curatare a acestuia.

In primul rand, trebuie sa ai grija sa folosesti produse decalcifiante in momentul ciclurilor de spalare. Acestea nu numai ca vor asigura buna functionare a masinii de spalat vreme indelungata, dar vor avea grija si de furtunul de evacuare. Poti curata furtunul in timpul rularii unui program, respectiv evacuarii apei doar prin simpla lovire de cada sau scuturare a acestuia. Astfel, vei observa ca se vor desprinde bucati de calcar care vor fi eliminate.

Daca ai senzatia ca furtunul de evacuare este blocat sau a capatat un miros neplacut il poti desface de la masina de spalat si il poti curata cu apa si detergent. Procedeul este extrem de simplu, asemenea celui folosit si in cazul furtunelor de aspiratoare. Astfel, torni un pic de detergent lichid, acoperi unul dintre capete iar pe celalalt adaugi apa. Odata umplut furtunul, agiti foarte bine si lasi un pic sa se inmoaie penru a permite murdariei sau fragmentelor de calcar sa se desprinda. Repeta operatiunea de cateva ori si clateste. Daca sesizezi un miros neplacut persistent poti prepara o solutie de apa cu otet cu bicarbonat de sodiu si poti clati interioarul furtunului. Ai grija ca dupa aceasta operatiune, inainte de a-l monta la loc, sa il lasi sa se usuce.

Si, mai ales, in momentul montarii, respectiv demontarii, ai grija sa:

– Scoti masina de spalat din priza;

– Sa te asiguri ca masina a evacuat apa;

– In momentul montarii sa te asiguri ca ai pus garniturile exact asa cum trebuie;

– In momentul spalarii, urmareste posibilele scurgeri. Daca sesizezi ca furtunul are fisuri il poti inlocuri.

Furtunele se pot obtine din comert. Inainte de a achizitiona un furtun asigura-te ca ai citit cartea tehnica si alegi un furtun compatibil. De asemenea, Micadan Romania iti sta la dispozitie in vederea achizitionarii de piese de schimb, mentenanta si reparatii pentru aparatura ta electrocasnica. Tu, nu trebuie decat sa ne contactezi.