• 0744 596 198
  • 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Cum functioneaza masina de spalat rufe?

Masina de spalat rufe este un aparat electrocasnic creat special pentru spalarea rufelor. Masina de spalat poate fi simpla, cu program controlat (actionezi tu fiecare etapa a spalarii) sau cu program automat. Pentru a spala rufele este folosita energia mecanica produsa de un motor electric, energia termica si actiunea chimica a detergentilor.

Energia mecanica este transmisa unei cuve cilindrice ce se poate roti printr-o curea de transmisie. In tambur sau cuva cilindrica se introduc rufele de spalat. Pentru a ajuta procesul de spalare si cel de stoarcere, aceasta cuva este gaurita de jur-împrejur si este prevazuta in interior cu nervuri antrenante. Cuva nu poate fi accesata in timpul spalarii si nici 2-3 minute dupa aceasta.

Pentru a incalzi apa de spalat la temperatura programata este folosita o rezistenta termica, iar actiunea chimica este realizata de detergenti sub forma de pulbere sau lichid folositi in functie de cantitatea de rufe introduse in cuva.

Pentru a proteja masina de spalat se adauga substante anti-calcar, iar pentru o spalare optima nu trebuie sa lipseasca balsamul de rufe.

Pentru a evacua apa folosita la spalare sunt prevazute pompe de evacuare. Viteza de rotatie este mai mica in timpul spalarii propriu-zise (pentru a nu deteriora rufele) si mult mai mare in faza de stoarcere, cand poate ajunge de la 500 la 1600 de rotatii pe minut sau mai mult.