• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Curatare filtru cafea cu capsule

In zilele noastre au aparut tot felul de aparate magice care ne usureaza considerabil prepararea cafelei. Pe langa faptul ca aparatele ne usureaza munca astfel incat sa ne bucuram in timp scurt de cafeaua noastra, acestea sunt concepute astfel incat sa prepare tot felul de bunatati care cu siguranta iti vor face placere. Insa, daca nu cureti in mod periodic si corespunzator aparatul tau de cafea cu capsule poti avea diverse neplaceri in urma consumului de cafea.

Exceptand bineinteles decalcifierea periodica cu produse specifice special gandite in acest sens, trebuie sa ai grija si de exteriorul, respectiv zonele limita ale aparatului tau. Pentru a alege produse profesioniste si de incredere de decalcifiere poti consulta cataloagele de produse si auxiliare de pe site-ul Micadan Romania si alege ceea ce se potriveste aparatului tau.

Trebuie sa acorzi o mare atentie curatarii imediat dupa folosire a recipientului in care pui capsulele. In mod contrar, si, mai ales, daca folosesti capsule pe baza de lapte, pot creste bacterii si alte organisme nedorite, extrem de nocive pentru sanatatea noastra.

In partea superioara, respectiv zona in care vezi acul ce perforeaza capsula, ai grija sa cureti periodic cu o laveta curata, nefolosita sau cu servetele de unica folosinta. Acolo, in timp, se pot depune fragmente intarite care nu numai ca vor dauna sanatatii tale, dar in timp, vor duce si la o proasta functionare a aparatului de cafea.

Zonele limita, de imbinare a carcasei, limita dintre carcasa si scheletele aparatului, le poti curata cu scobitori sau betigase de ureche. Ai grija sa stergi, atat cat poti, zonele cu servetele umede non-toxice. In timp, poti sesiza ca se strang fragmente de materiale intarite – pudra intarita.

De asemenea, tavita de colectare din partea inferioara sau tavita de colectare a resturilor de capsule trebuie curatate, caci pot prinde miros si in mod implicit culturi nesanatoase.

Ai grija, toate aceste operatiuni trebuie sa le faci in timp ce aparatul este decuplat de la curent.