• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Curatare filtru masina de spalat

Cateodata, masina de spalat se poate comporta ciudat sau se poate intampla ca hainele, desi proaspat spalate, sa fie imbibate de detergent sau sa aiba un miros intepator. O posibila cauza si in acelasi timp o solutie extrem de simpla in rezolvarea unor astfel de probleme este examinarea, respectiv curatarea filtrului de scame a masinii de spalat.

In special, daca observi ca apa nu mai este evacuata, exista posibilitatea ca filtrul sa fie serios infundant. De obicei, acesta se afla in partea inferioara dreapta a masinii de spalat. In orice caz, poti consulta schita tehnica a masinii de spalat pentru a-ti da seama exact unde trebuie sa te uiti pentru a rezolva acest aspect.

Inainte de incepe sa desfaci mica placuta si sa cureti filtrul trebuie sa ai in vedere cateva masuri de protectie absolut necesare si elementare.

1. Declupeaza aparatul de la curent;

2. Inchide robinetele de apa;

3. In cazul in care masina s-a oprit din program si banuiesti ca e posibil ca filtrul sa fie infundat, respecta cele doua masuri de mai sus, programeaza masina de spalat sa evacueze apa si asteapta cateva minute pentru ca apa ramasa in rufe sa se raceasca.

 

Desfa usita de la filtru cu ajutorul unei monede, insa ai grija sa nu fortezi daca vezi ca nu se misca. In cazul in care nu poti sa deschizi clapita cel mai bine apelezi la profesionisti in vederea depanarii. Poti apela la Micadan Romania in astfel de cazuri si, de asemenea, in cazul in care constati ca filtrul este extrem de deteriorat sau stricat si necesita reparatii sau schimbare totala.

Inainte de a desface filtrul ai grija sa plasezi dedesubt prosoape absorbante sau un recipient in vederea colectarii apei. Odata desfacut filtrul curata-l cu atentie, cauta obiecte de mici dimensiuni precum monede, bijuterii, sosete etc. si inlatura-le cu grija. Dupa ce te asiguri ca ai curatat bine filtrul si ca rotita din interiorul masinii de spalat se invarte fara probleme poti monta la loc si inchide. Inainte de a porni un ciclu de spalat ai grija sa faci un test. Poti pune apa in recipientul de detegent si urmareste daca exista scurgeri.

Succes!