• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Curatare furtun aspirator

Adeseori, desi curatati sau schimbati sacul aspiratorului dumneavoastra, atunci cand il porniti sesizati ca nu mai aspira asa cum ar trebui sau vi se pare ca are un blocaj pe undeva. Inainte de a incerca sa eliminati blocajul, asigurati-va ca furtunul nu este fisurat sau ca nu este scos din partea superioara sau inferioara. Asadar, pentru ca aspiratorul dumneavoastra sa functioneze asa cum trebuie, este foarte important sa va asigurati si de curatarea periodica a furtunului de aspirator.

Pentru a nu intampina problema unor blocaje de acest tip este bine sa urmati cativa pasi simpli de bun simt precum:

– Inainte de a incepe sa dati cu aspiratorul eliminati, colectati obiectele voluminoase (hartii mai mari, creioane rupte, jucarii de mici dimensiuni etc.);

– Daca utilizati un aspirator cu sistem de aburi sau apa, aveti grija sa il curatati periodic deoarece particulele umede blocate pot reduce semnificativ puterea de aspirare;

– Goliti sau inlocuiti periodic sacii de gunoi;

Inainte de a scoate furtunul aspiratorului asigurati-va intotdeauna ca acesta este decuplat de la curent. Odata deconectat, aveti grija sa inlaturati furtunul aspiratorului fara a-l forta. Dati importanta la butoanele care trebuie apasate concomitent pentru a scoate furtunul. Daca nu va descurcati, consultati manualul tehnic.

Avand grija ca unul dintre capete sa fie acoperit introduceti in furtunul aspiratorului apa cu detergent, agintand usor. Repetati operatiunea de cateva ori si clatiti. Pentru a elimina mirosurile neplacute puteti folosi solutii din comert in acest sens sau puteti preparea chiar dumneavoastra solutii pe baza de otet si/sau bicarbonat de sodiu si apa.

Dupa spalare aveti grija sa puneti furtunul la uscat iar inainte de a-l monta asigurati-va ca nu prezinta nicio urma de apa.

Cu aceasta ocazie puteti observa si posibilele mici fisuri. In cazul in care sesizati fisuri care nu pot fi reparate, este bine sa inlocuiti furtunul aspiratorului. Inainte de a achizitiona un nou furtun asigurati-va ca ati parcurs cartea tehnica sau ca v-ati notat numarul modelului aspiratorului dumneavoastra.