• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Curatare recipient detergent masina spalat

Cateodata in graba si dorinta noastra de a ne face timp si pentru alte activitati mai placute, uitam de cateva aspecte absolut esentiale in ingrijirea masinii de splat si, in mod implicit, a hainelor, respectiv a sanatatii noastre. Fiecare dintre noi s-a lovit de situatia neplacuta in care, desi spalate hainele la temperatura mare observa ca raman pete albe sau colorate, sau si mai rau, fragmente de detergent pe hainele noastre. Aceste pot fi urme de balsam nediluat sau detergent intarit. De aceea, este bine sa curatam recipientul pentru detergent, respectiv balsam in mod regulat, daca nu chiar inainte de fiecare spalare.

In cazul in care observi ca exista un strat de detergent considerabil in cutie poti inmuia cutia in apa calduta pana observi ca detergentul incepe sa se dizolve. La fel si cu depunerile de balsam. O fi el placut cand este utilizat asa cum trebuie, dar pojghitele depuse pe haine nu sunt deloc estetice si nicidecum frumos mirositoare.

Pentru a scapa si de mirosurile neplacute datorate inchegarii detergentului puteti pregati solutii preparate in casa folosind produse precum otet si sau bicarbonat de sodiu. Pune un amestec de apa si otet si porneste in gol un program de spalare. Astfel, vei asigura o curatare temeinica. Daca nu ai incredere in eficienta produselor homemade poti apela la produse din comert.

Insa, trebuie sa fii atent/a ca daca ai curatat recipientul de detergent nu inseamna ca problema este rezolvata in totalitate. Exista riscul unor blocaje/depuneri la nivel interior, iar daca nu stii unde sa verifici, cel mai indicat ar fi sa chemi specialistul. In acest sens, Micadan Romania ofera servicii profesioniste de mentenanta si de ingrijire a aparaturii dumneavoastra.

Pe langa curatarea periodica si a unui ciclu de splare in gol din cand in cand este important sa acorzi o atentie deosebita si produselor pe care le folosesti. Intotdeauna ai grija sa folosesti produse decalcifiante, detergent si balsam care sa se potriveasca cu masina ta.