• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Dezghetarea frigiderului

Una dintre corvoadele gospodinelor din ziua de astazi o reprezinta dezghetarea frigiderului la modelele care nu au functia de dezghetare automata. Aceasta trebuie efectuata cu regularitate, in mod contrar existand sansele sa scadeti randamanetul aparatului dmneavoastra si sa cresteti consumul de curent electric. Pentru a sti cand si cum sa procedati la dezghetarea frigiderului, consultati inainte de toate manualul specific aparatului dumneavoastra. De obicei, gheata nu trebuie sa depaseasca 3-4 mm. Atunci cand sesizam ca aparatul nu mai functioneaza corect, ingheata prea repede, stratul de gheata este mult prea mare, inseamna ca trebuie sa efectuam procedura de dezghetare a frigiderului/congelatorului.

Inainte de a incepe sa dezghetati frigiderul sau congelatorul, decuplati-l de la sursa de curent si inlaturati toate alimentele. Este bine ca toaletarea frigiderului sau a congelatorului sa se faca dupa ce dezghetarea a avut loc. In acest sens, Micadan ofera o gama larga de produse profesionale de ingrijire si curatare a frigiderului/congelatorului dumneavoastra. Puteti alege Fridge Care, un produs complex care are rolul de a curata, degresa, igeniza si de a inlatura mirosurile neplacute, sau puteti opta pentru lavetele tip panza de microfibra pentru curatarea sertarelor sau a politelor din sticla. Totodata, Micadan ofera pentru o dezghetare mai  rapida si fara complicatii a frigiderului dumneavoastra spray-ul De-ice.

 

Asa Da

Dupa ce ati decuplat aparatul de la priza si ati inlaturat toate produsele, puneti o tavita sau un recipient de colectare a apei in partea inferioara a frigiderului sau a congelatorului. Pentru a preveni scurgerile, puteti pune in jurul recipientului de colectare a apei prosoape absorbante sau ziare vechi.

Intotdeauna folositi spray-uri de accelerare a dezghetului care sa fie atestate si sa aiba o calitate superioara;

Pentru aparatele care au functia de dezghetare automata, efectuati pasii de mai sus si activati functia de dezghetare automata, apoi asteptati ca peretele din spatele rafturilor sa se usuce.

 

Asa Nu

Nu folositi obiecte ascutite pentru a inlatura gheata;

In locul uneia dintre practicile cele mai folosite – plasarea unui recipient cu apa fierbinte in interiorul frigiderului/congelatorului, folositi spray-uri profesionale de accelerare a dezghetului. Folisrea aburilor calzi poate provoca daune precum arderea unor componente interne ale frigiderului.