• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Geamul aragazului

Nimic nu este mai suparator atunci cand intri intr-o bucatarie sa vezi un geam de aragaz plin de grasime, plin de pete sau zgariat in tentativa dumneavoastra de a-i reda stralucirea si curatenia de altadata. De asemenea, acelasi lucru putem spune si despre gratarul de deasupra. Dezavantajele nu sunt numai de ordin estetic, al mirosului, posibilitatea ca prajitura dumeneavoastra sa dea inapoi doar ca nu puteti vedea prin geamul cuptorului, dar si acela al unui real pericol de incendiu datorita depunerii stratului de grasime si fragmente arse.

 

Gratarul

Inainte de toate, putem aplica o solutie de curatat non abraziva de tipul celei recomandate de Midacan, respectiv Grid&Pan Renovator sau una dintre solutiile degresante propuse si lasa la inmuiat. Putem folosi o perie pentru a indeparta rezidurile de grasime. De asemenea, daca stratul de grasime este gros, puteti incerca razuirea cu cutitul.

O alta metoda, folosita in gratarele de exterior, presupune incingerea gratarelor si apoi inlaturarea cu grija si perierea lor cu o perie de sarma. Oricare dintre metode folosite, fie ca sunt gratarele din partea superioara a aragazului sau cele din interiorul cuptorului, este foarte important sa nu utilizati produse toxice deoarece in cazul neclatirii corespunzatoare exista riscul ca vaporii emanati sa contamineze mancarea. Trebuie precizat ca aceasta operatiune trebuie facuta dupa fiecare utilizare a aragazului pentru a pastra aspectul de nou si normele igenice corespunzatoare.

 

Geamul

Pentru curatarea geamului usii aragazului, Micadan ofera o gama variata de produse profesionale ecologice precum: racleta ceramica pentru o curatare a stratului gros de grasime, bureti si lavete din microfibra speciale pentru suprafete din sticla, manusi din microfibra, solutii de degresare precum Oven Care. Se aplica cu un burete pasta degresanta sau o solutie home made care sa contina saruri acide precum bicarbonat, cu zeama de lamaie si se lasa la inmuiat. Apoi, cu o laveta sau o manusa fina indepartati stratul de pasta. Apoi, incepeti clatirea.

Cateodata, datorita vechimi aragazului, este posibil ca pete de grasime sa apara intre cele doua geamuri. Puteti inlatura primul geam prin indepartarea suruburilor avand grija sa acordati atentie speciala si garniturii geamului. Dupa ce ati completat procesul de curatare, incercati sa fixati garnitura exact cum era inainte.