• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Gratare de la frigider

O problema aparte atunci cand vorbim de frigidere, combine frigorifice sau congelatoare face referire la mentinerea gratarelor, sertarelor de orice tip – metal, plastic, sticla. Ele necesita o atentie speciala. Asadar, ai mereu in vedere doua aspecte principale – curatarea si ferirea de fisuri sau crapaturi.

Curatarea

Aceasta trebuie realizata periodic pentru a evita formarea unui aspect inestetic, formarea de bacterii si ciuperci periculoase pentru sanatatea ta. Mai ales, daca sunt sub forma gratarelor care prezinta pe una din laturi acel material protector din plastic. Consecintele necuratarii, respectiv nespalarii acestora in mod periodic pot fi destul de serioase si nici macar sa nu iti dai seama de la ce poti manifesta anumite probleme de sanatate, precum indigestii sau bube pe corp. De asemenea, atunci cand sunt curatate, mai ales daca folosesti un detergent tip pasta, este extrem de important sa le clatesti foarte bine pentru a nu ramane depuneri in spatiile greu vizibile ochiului si greu accesibile. De aceea, atunci cand le cureti foloseste o perie special destinata acestui scop pe care o clatesti bine dupa fiecare folosire. Sertarele si politele de sticla incearca sa le speli cu produse nonabrazive, dar eficiente. Astfel, vei pastra acel aspect de nou vreme indelungata.

Micadan Romania ofera spre comercializare produse si auxiliare de curatare special destinate pentru astfel de suprafete.

Pastrarea in stare buna

Evita sa depozitezi oale mari si extrem de grele pe gratarele de plastic sau de metal. E imposibil sa nu te fi confruntat cu fisuri sau ruperi totale prezente pe carcasa frontala de plastic, cea care imbraca gratarul metalic. Daca vrei neaparat sa depozitezi un recipient mai greu, pentru a evita situatia de sus, poti plasa inca un gratar dedesubt. Astfel, te vei asigura cu primul gratar nu se va curba prea mult. In orice caz, daca ai astfel de margini fisurate sau rupte, incearca sa le inlocuiesti, caci este posibil ca acele fisuri sa fie un loc perfect de colectare al bacteriilor.

La fel, pentru compartimentele de plastic, trebuie curatate periodic cu produse non-abrazive si mai ales, daca sunt inghetate, acestea nu trebuie fortate caci, datorita temperaturii foarte inalte sunt extrem de casante.