• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Hota – prieten sau cosmar

Pentru a pastra aspectul curat al hotei si implicit al aparaturii electrocasnice, Micadan ofera o gama diversa de produse degresante de curatare si ingrjire a acestora, precum si piese de schimb de o inalta calitate si durabilitate.

Atunci cand hota dumneavoastra nu mai functioneaza asa cum ar trebui, gatitul poate deveni o adevarata corvoada atat pentru dumeavoastra, cat si pentru vecinii dumneavoastra. Pericolele nu sunt numai pur odorizante, estetice (innegrirea peretilor si a lucrurilor din proximitate) sau de fum, dar pot exista situatii in care datorita acumularii de grasime si infundarii filtrelor poate izbucni un incendiu.

Inainte de a desface capacul hotei, aveti grija sa consultati manualul specific si sa respectati instructiunile cat mai fidel.

Pentru a putea analiza cauzele, aveti grija sa deconectati de la curent hota, inlaturati cu grija capacul si obervati cu atentie posibilele defectiuni precum: dezlipire/rupere fire alimentare a motorului sau alte defectiuni vizibile cu ochiul liber.

 

Filtrul

In functie de tipul filtrului, lavabil/material spongios, din hartie, carbon, metalic, unica folosinta, etc. incercati degresarea acestora cu ajutorul unor solutii specifice degresante sau inlocuirea acestora. Trebuie sa aveti in vedere ca doar filtrele pe baza de material spongios si hartie se pot refolosi, conform manualului specific, restul, exceptand filtrul metalic, necesitand inlocuire.

Verificati daca pe filtrul hotei s-a depus grasime sau prezinta urme de grasime arsa. Daca constatati, acest lucru, actionati asa cum se specifica mai sus. In nicun caz nu incercati utilizarea unui alt tip de filtru decat cel specific aparatului dumneavoastra.

 

Accesorii si exteriorul

De asemenea, o atentie deosebita trebuie acordata si accesoriilor din interiorul hotei, precum palete de ventilatie sau becuri. Aveti grija ca in cazul arderii becului, sa respectati normele privind valoarea electrica.

Este foarte important ca pentru curatarea exterioara a hotei si a tubulaturii sa nu folositi solutii sau bureti abrazivi pentru a nu strica aspectul. De asemenea, este necesar sa acordati o atentie speciala si ventilatorului extern, respectiv sa il curatati periodic folosind produse degresante si decolmatoare.

In cazul in care hota tot nu functioneaza la un nivel optim sau descoperiti defectiuni care nu pot fi remediate de dumneavoastra, este recomandat sa apelatii la servicii competente si profesioniste pentru remedierea situatiei.