• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Magnetii de frigider

Una dintre placerile fiecaruia dintre noi atunci cand venim din concediu este sa avem drept suvenir un magnet cu imaginea locului pe care tocmai l-am vizitat sau tot felul de astfel de mici obiecte care adeseori ne inveselesc. In utlima vreme circula pe internet stiri cu tot felul de studii in urma carora s-a dedus ca magentii ar dauna grav sanatatii si ca sunt cauzatori de cancer, pot afecta pacientii cu pacemaker sau pot duce la agravari de sanatate sau alte asemenea situatii.

Insa, avem suficiente motive rationale si de bun simt care demonstreaza contrariul:

– In comert nu vorbim despre magneti naturali, ci de magneti artificiali obtinuti prin frecarea unor bucăți de fier cu un magnet natural, asadar forta lor de magnetizare este probabil destul de mica;

– Dimensiunile magnetilor nu sunt suficient de mari incat sa dauneze;

– In orice caz, toate usile (frigider, congelator in special) merg pe un sistem de inchidere compus din magneti;

– La fel si in cazul motorului frigiderului;

– Mancarea nu are cum sa sufere modificari datorita acestor magneti, deoarece, in primul rand usa frigiderului are in componenta sa materiale izolante, iar in al doilea rand, exista un strat de vopsea electrostatica.

Atunci cand vorbim despre pacemakere si alte dispozitive de acest fel este absolut o aberatie sa spunem ca ar putea fi influentate de catre astfel de magneti din cateva motive extrem de previzibile:

1. Un magnet ca sa dauneze trebuie sa aiba o dimensiune considerabila;

2. In mod sigur aparatura medicala de acest gen este verificata/testata pentru a vedea cum interactioneaza cu diverse elemente si campuri si in diverse situatii.

Daca luam un magnet de pe frigieder sau de pe alt aparat electrocasnic este posibil sa ramana urme/dare negre datorate piliturii/compusilor din acesta. Pentru a sterge aceste urme, Micadan ofera solutii practice si eficiente, fara a zgaria sau a lasa alte urme. Ne propune lavetele si buretii Microfibre Cloth, Microfibre Glove, Magic Sponge, perfecte pentru o curatare profunda a petelor, igienizare si evitarea lasarii de zgarierieturi.