• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Ochiuri aragaz

Poate unele dintre cele mai neglijate componente ale aragazului atunci cand vine vorba de degresare, respectiv curatare, sunt ochiurile de la aragaz. Pentru a evita sa ai plitele ochiurile pline de grasime arsa, total inestetice si mai ales destul de nocive pentru sanatatea ta, ai grija sa le degresezi si sa le cureti periodic. De asemenea, ai grija sa fie uscate inainte de a fi puse la loc, in mod contrar risti sa intre apa in orificiul din interiorul duzei sau in bujia de aprindere astfel incat aprinzatorul electric sa nu mai functioneze in mod corespunzator sau sa ai flacari foarte mici si evident, ineficiente.

Pentru a nu fi nevoit sa folosesti produsi abrazivi cea mai buna metoda este sa inlaturi piesele ochiurilor si sa le pui intr-o solutie degresanta pentru o jumatate de ora astfel, grasimea si fragmentele arse vor disparea ca prin minune. Apoi, poti acoperi duzele cu o solutie degresanta, lasa cateva zeci de minute ca sa dizolve grasimile si incepe sa cureti. Incearca sa folosesti de regula o laveta sau un buretel absorbant pentru a nu ramane apa sau solutii in orificiu. Clateste foarte bine suprafata si poti incepe sa pui componentele ochiurilor la locul lor.

Daca in urma degresarii si curatarii ochiurilor de la aragaz constati ca acestea nu se mai aprind verifica urmatoarele:

– Duza nu este infundata cu particule de detergent sau alte fragmente;

– Asigura-te ca duza este perfect uscata;

– Asigura-te ca nu exista blocaje sau deteriorari ale bujiei de aprindere (de obicei, plasata in partea dreapta). In cazul in care este infundata, atat bujia cat si duza, nu incercati sa introduceti ace sau fragmente ascutite. In cazul in care constati ca acestea sunt deteriorate destul de serios cere ajutorul specialistilor pentru a rezolva problema. Exista riscul sa aveti pierderi de gaz la nivel intern al aragazului.

Micadan ofera atat servicii profesioniste de mentenanta, reparatii si piesele de schimb necesare functionarii in parametri normali ai aparaturii dumneavaostra, cat si o gama variata de produse profesionale ecologice de degresare si curatare minim invazive precum Oven Care, precum si bureti si lavete din microfibra, manusi din microfibra.