• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Pericole: cuptorul cu microunde

Unul din aparatele de foarte mare ajutor in bucatarie este cuptorul cu microunde. Adevarat, nu poti gati la el in adevaratul sens al cuvantului, dar se dovedeste a fi un aparat de incalzire extraordinar.

Pentru a nu provoca accidente neplacute trebuie sa avem in vedere cateva masuri de bun simt. Intodeauna, pentru a evita depunerile de grasime pe peretii interiori ai cuptorului, trebuie sa acoperim alimentele pe care dorim sa le incalzim. In cazul in care s-au depus grasimi sau cuptorul necesita o curatare, mai intai il decuplam de la current iar apoi putem incepe curatarea. In acest sens, Micadan ofera solutii profesionale de ingrijire si de degresare precum: lavetele universale Microfibre cloth, Microfibere Glove sau Magic Sponge pentru o curatare delicata si fara zgarieturi sau solutia de degresare, igenizare si improspatare MicroWave Care. Niciodata nu incercam sa fierbem sau mai rau, sa prajim oua cu ajutorul cuptorului cu microunde;

Vesela trebuie sa fie termorezistenta; evitam sa introducem vesela care prezinta componente metalice sau pigmenti;

Evita sa folosesti folia de aluminiu; nu numai ca nu este recomandata din cauza proprietatilor nesanatoase, dar puteti provoca un incendiu;

Daca doriti sa incalziti, frageziti sau prajiti paine, aveti grija sa nu o lasati prea mult;

Sub nicio forma nu introduceti bauturi carbogazoase sau conserve in cuptorul cu microunde;

De asemenea, nu este indicat sa fierbeti legume fara a le intepta in prealabil. Acelasi lucru este valabil si in cazul fructelor.

Nu incercati sa incalziti mancarea in caserole de plastic. De asemenea, nu este recomandat sa utilizati la incalzit caserolele de polisitiren.

Atunci cand incercati sa fierbeti apa in cuptorul cu microunde aveti grija sa nu depasiti punctul de fierbere, existand riscul ca la miscare sau in cazul in care introduceti ceva in apa sa fiti oparit. De asemenea, este important ca dupa ce apa a atins punctul de fierbere, sa lasati recipientul un minut sau doua in interiorul cuptorului inainte de a-l inlatura. Trebuie sa aveti grija si la recipientul folosit – trebuie sa fie termorezistent. Nu incercati experimente care pot parea haioase precum introducerea de becuri, cd-uri/dvd-uri in cuptorul cu microunde.