• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Probleme comune ale cuptoarelor cu microunde

Faptul ca de cele mai multe ori neglijam sa ne curatam cuptorul cu microunde sau il folosim in mod necorespunzator poate atrage dupa sine diverse probleme sau nefunctionarea in parametri normali ai aparatului. Daca vrem sa beneficiem pentru o perioada cat mai intelungata de ajutorul cuptorului cu microunde este bine sa fim atenti la cateva aspecte si sa inceram sa le rezolvam chiar la momentul aparitiei problemei.

Cele mai comune probleme care pot fi corectate sunt:

Aparitia unei flame sau a fumului in momentul in care incalzesti, gatesti sau dezgheti. In primul rand, acorda atentie produselor introduse in cuptor. Unele din ele au regim special, de exemplu, nu poti gati cartofi in folie de aluminiu sau nu poti folosi pentru a incalzi recipiente care au in componenta lor pigmenti care contin elemente metalice.

De asemenea, ne asiguram ca nu exista resturi de grasime pe partea superioara, respectiv pe tuburile care actioneaza ca agenti termici. Grasimea necuratata poate sa se arda, eventual sa ia foc.

Farfuria sau gratarul nu se mai invarte. De asemenea, si aici trebuie sa verifici printre altele, ca nu exista resturi alimentare care sa impiedice miscarea, sau farfuria nu este fixata in mod corespunzator. Daca nu constati niciuna din cele doua probleme, incearca sa scoti farfuria si suportul/cercul de plastic si sa observi daca componenta din centru (de obicei o componenta de plastic tip cruce) se roteste. In cazul in care nu se roteste, nu incerca sa desamblezi cuptorul, ci apeleaza direct la specialisti.

• Cuptorul nu incalzaeste asa cum trebuie. Verifica daca nu cumva ai schimbat programul (de dezgetare, usoara incalzire etc.). Daca nu este cazul, apeleaza la specialisti.

• Beculetul nu se mai aprinde. Cu mare grija, daca modelul permite si mai ales decupland aparatul de la curent, verifica daca nu cumva becul este ars.

Acestea sunt doar cateva dintre problemele minore care pot aparea la aparatul dumneavoastra, insa, bineinteles, exista situatii in care repararea, corectarea unui anumit aspect pentru ca aparatul sa functioneze in mod corespunzator, nu mai tine de noi. Atunci cand constatam acest lucru este bine sa apelam direct la profesionistii cu o indelungata experienta de constatare, diagnosticare, reparare sau schimb de piese. In acest sens, Micadan Romania ofera pe toate palierele mai sus amintite asistenta si oameni special pregatiti care sa vina in ajutorul tau.