• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Reparatia unui aspirator

Pentru majoritatea dintre noi, la vederea aspiratorului plin pana la refuz cu toate particulele de murdarie si impuritati de pe covor este foarte satisfacator. In timpul functionarii aspiratorul nu trebuie sa produca trepidatii sau zgomote anormale, fiind admis numai zgomotul continuu si uniform al motorului. Ce se intampla in momentul in care aspiratorul produce un zgomot anormal in timpul functionarii?

Desi foarte putine aspiratoare pot fi considerate linistite atunci cand sunt utilizate, exista anumite zgomote puternice care indica o problema la acestea. De cele mai multe ori, in aceasta situatie cauzele depind fie de motorul ventilatorului care nu este fixat cum trebuie pe axul motorului, fie rulmentii aspiratorului s-au uzat, fie in aspirator exista un obiect strain.

Pentru remedierea acestora, se demonteaza ventilatorul impreuna cu motorul si in cazul in care se constata o slabire a fixarii discurilor se trang piulitele de fixare ale acestora, in cazul uzurii rulmentilor sau daca se constata ca au joc acestia vor fi inlocuiti, iar in cazul in care exista un obiect aspirat in interior, acesta trebuie indepartat, facandu-se apoi o proba de functionare a aspiratorului.

Este de preferat ca acest lucru sa se faca de o persoana calificata pentru a evita unele incidente neplacute.

Mai sunt si alte cazuri, care nu reprezinta probleme grave si se remediaza imediat, dar care creeaza zgomote diferite in timpul functionarii aspiratorului, cum ar fi un fluierat, cauza acestuia fiind o ruptura mica in furtunul de extensie sau un material este blocat in interiorul sau. La unele furtunuri, exista o deschidere, pentru a reduce absorbtia la capatului furtunului, care daca este atins din greseala cu degetul si-l deschideti se va auzi ca un sunet fluierat. Puteti auzi si un zanganit puternic persistent, care poate fi din cauza unei pietre sau unui obiect dur aspirat, eliminarea acestei probleme facandu-se cu usurinta.