• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Reparatii filtrul de cafea

Pentru a va putea bucura in mod permanent papilele gustative cu o cafea aromata si care sa nu isi piarda intensitatea gustului este foarte important sa acordati o atentie deosebita ingrijirii si curatarii atat pe exterior, cat si pe interior al aparatului dumneavoastra de cafea. Micadan va vine in ajutor cu o gama variata de produse si instrumente de ingrijire si curatare, precum si accesorii, cu precadere: cani, linguri gradare cafea, filtre de hartie etc.

In functie de modelul de filtru de cafea Delonghi detinut, incepeti cu toaletarea exterioara folosind produse non-abrazive. Aveti grija sa curatati periodic rezervorul de apa, recipientul de colectare a zatului de cafea si tavita de colectare a apei. Curatarea periodica a infuzorului este un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere. Actionati conform pasilor din manualul aparatului detinut. Indiferent de tipul de aparat, trebuie sa stiti ca aparatul trebuie deconectat de la curent si ca pentru curatarea infuzorului nu se pot folosi detergenti, iar dupa spalare este foarte important sa il stergeti cu o carpa uscata.

 

Decalcifierea

Una dintre problemele comune aparute la filtrele de cafea este depunerea de apa dura. De obicei, exista un buton de semnalizare a acestui lucru, insa este indicat sa efectuati aceasta procedura la intervalul de timp specificat in fisa aparatului. Micadan ofera in acest sens produse profesioniste de decalcifiere si degresare precum coffe care kit (8 produse si instrumente de curatare), solutii descaler natural si universal, solutii degresare, uleiuri si multe altele.

 

Procedeul este destul de simplu. Aparatul se inchide, se apasa pe butonul de decalcifiere, se pune solutie lichida sau solida specifica conform instructiunilor de pe eticheta la aproape un litru de apa si se incepe procedura. Este foarte important ca in urma acestei interventii sa repetati operatiunea cu apa pentru a clati posibilele reziduri de solutie si calcar. De asemenea, in urma incheierii acestei operatiuni, faceti o cafea sau doua pentru clatire.

 

Duza de cappucino

O atentie deosibita trebuie acordata si duzei de cappuccino. Aceasta se va curata dupa fiecare utilizare datorita faptului ca pot exista atat depuneri de calcar, cat si de grasime. Aceasta se desurubeaza si se clateste cu apa calda.