• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Sacul de la aspirator

Pentru a evita stricarea sau chiar nefunctionarea aspiratorului dumneavoastra in parametri normali, este foarte important sa acordati o atentie deosebita sacului de colectare a murdariei si a prafului. Ignorarea acestui aspect, necuratarea in mod necorespunzator sau neschimbarea periodica a sacului pot duce la probleme grave de sanatate.

De asemenea, o atentie deosebita trebuie sa acordati si filtrului. De obicei, acesta seamana cu un buretel patrat si este dispus in spatele aspiratorului. Necuratarea periodica a acestuia poate cauza alergii de tot felul, de la rinite pana la conjunctivite.

Inainte de a incepe curatarea sau schimbarea filtrului sau a sacului, cititi cu atentie manualul aspiratorului dumneavoastra. Privitor la aceasta problema, trebuie sa urmariti aspecte precum: tipul sacului corespunzator aspiratorului dumneavoastra, localizarea acestuia, tipul de filtru, saci compatibili si modalitate de scoatere si curatare. Chiar daca inca nu s-a depasit capacitatea de stocare a murdariei, este totusi bine sa goliti si sa curatati sacul aspiratorului sau sa il schimbati. Filtrul este ideal sa fie curatat aproape dupa fiecare utilizare a aspiratorului, evitand astfel depunerea unui strat gros de praf si a altor tipuri de fragmente.

Aveti grija ca inainte sa scoateti sacul de colectare a murdariei sa decuplati aspiratorul de la curent. Sub nicio forma nu fortati componentele detasabile ale aspiratorului.

In functie de tipul de aspirator detinut, exista mai multe tipuri de saci de aspirator.

Sacii din microfibra sunt extrem de buni avand in vedere ca permit spalarea si evident o igenizare mai buna.

Sacii din hartie au de cele mai multe ori dezavantajul ca trebuie aruncati. Avantajul acestora este ca nu mai trebuie sa inhalati particulele de praf la golirea acestora.

Atunci cand cumparati saci de aspirator, aveti grija sa optati, daca nu pentru modelul pe care l-ati avut deja, macar pentru saci compatibili. De asemenea, este foarte important sa acordati o atentie deosebita si materialului, modului de etansare a sacului (prezenta/lipsa garniturii), precum si a capacitatii de stocare a murdariei.