• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Schimbare garnitura frigider

Daca ati observat ca usa frigiderului sau a congelatorului dumneavoastra nu se mai inchide asa cum ar trebui incercati sa vedeti care sunt cauzele si sa remediati acest lucru.

 

Neinchiderea ermetica a frigiderului poate compromite buna functionare a frigiderului sau a congelatorului sau sanatatea dumneavoastra deoarece printr-o racire necorespunzatoare alimentele se pot altera, consumul de energie este mult mai mare si mai ales, fara folos.

 

Cauze

–          Obstructionari; bucati de alimente care scapa printre pliurile garniturii – in special la frigiderele cu congelatorul incorporat in partea de jos. Incercati sa verificati daca exista astfel de componente si daca exista, inlaturati-le. De asemenea, este foarte important sa curatati periodic aceasta zona. Micadan ofera si in acest sens solutii practice care asigura igienizarea si curatarea in profunzime.

–          Sparturi, fisuri ale garniturii; in acest caz este necesara inlocuirea ei;

–          Dezlipirea garniturii. Puteti verifica acest lucru prin observarea cu atentie daca garnitura de cauciuc este departata de metal; puteti insera foarte incet varful unei scobitori si verifica toate laturile. Sau puteti insera o moneda, inchide usa, si la deschiderea ei daca moneda cade, inseamna ca aveti o spartura serioasa pe undeva;

 

Inlocuire garnitura cauciuc

Inainte de a va duce sa achizitionati o noua garnitura, aveti grija sa masurati aparatul dumneavoastra si sa tineti cont de modelul acestuia. Desi exista in comert astfel de garnituri universale, este bine totusi sa va consultati precizand modelul aparatului dumneavoastra cu cei care le comercializeaza pentru a nu avea surprize neplacute.

Odata achizitionata noua garnitura, eliminati-o pe cea veche cu grija, curatand si igienizand cu o carpa umeda inainte de a incepe montajul garniturii noi. Montarea unei astfel de garnituri nu necesita o indemanare speciala, ci doar grija si atentie. Observati modul de aplicare al garniturii, fie doar prin pozitionare pe cadru, fie prin fixarea cu ajutorul suruburilor de la usa. Cu grija porniti din partea superioara avand grija sa apasati pana cand simtiti ca garnitura a intrat in santuletele aflate pe usa. Continuati astfel pana fixati toata garnitura, fiind atenti sa nu creati bucle sau alte asemenea. Daca este cazul, fixati suruburile care sustin usa si garnitura de cauciuc.

 

In cazul in care nu va descurcati sub nicio forma puteti cere, contra cost, interventia unui specialist Micadan.