• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Scurgere freon

Fie ca vorbim de frigidere, combine frigorifice sau aparate de aer conditionat problema scurgerii/pierderii de freon este una dintre cauzele principale a nefunctionarii la parametri normali a aparaturii dumneavoastra, cat si a posibelelor intoxicatii cu efecte neplacute. Potrivit dictionarului freonul este un compus organic al fluorului folosit ca agent frigorific. Aceasta componenta este absolut esentiala in asigurarea temperaturii ridicate in cazul frigiderelor si combinelor frigorifice, respectiv in generarea aerului rece in cazul aparatului de aer conditionat.

Puteti avea probleme cu aparatura dumneavoastra privind aspectul freonului atunci cand:

– Filtrul de freon este infundat;

– Apar fisuri fine in instalatie;

– Amplasati aparatul in conditii termice incorecte – temperatura prea joasa sau prea inalta; de exemplu daca plasati frigiderul intr-un mediu mult prea rece;

– Mirosul neplacut;

– Racirea in mod necorespunzator, partial sau foarte greu;

In mod evident cauzele si simptomele pierderii de freon sunt mult mai numeroase, complicate si cateodata destul de greu de depistat, de aceea este recomandat ca atunci cand banuiti o astfel de problema sa apelati la servicii profesioniste si de incredere.

Cum detectezi scurgerile de freon?

In momentul in care doriti sa constatati chiar dumneavoastra scurgerile de freon aveti grija sa folositi masuri de protectie elementare precum manusi si masca de protectie a cailor respiratorii. Puteti achizitiona din comert solutii speciale, puteti folosi lampi cu ultraviolete sau un detector de gaze sau puteti aplica o solutie bazata pe sapun in aria pe care o considerati ca fiind afectata. Indiferent de metoda folosita, aveti grija sa cititi instructiunile de folosire pentru a determina pierderea, lipsa totala sau o alta posbilia defectiune a aparatului dumneavoastra.

Cum ne afecteaza freonul?

In cantitati mici, acesta nu produce o simptomatologie pregnanta, insa in cantitati mari, respectiv in concentratie de peste 20% in aer deja percepem un miros greu. Pot aparea eruptii cutanate, craparea pielii la atingere cu agentul toxic, probleme respiratorii/pulmonare si hepatice.

Asadar, pentru a va asigura ca aparatele dumneavoastra nu au scurgeri de freon puteti apela cu incredere la serviciile Micadan Romania. Acesta va asigura servicii profesionale asigurate de oameni cu expertiza si o vasta experienta in domeniu.