• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Se aduna apa in frigider

Faptul ca nu esti atent/a la neregulile care pot aparea in cazul frigiderului sau combinei frigorifice poate avea efecte negative pe termen lung. Astfel, fiindca nu acorzi atentie la astfel de probleme poti constata la un moment dat, cand poate fi prea tarziu ca fie pe peretii din spate se acumuleaza picaturi de apa fara nicio explicatie, ca se formeaza portiuni mari si groase de gheata sau ca in partea de jos, unde exista o zona de scurgere, se acumuleaza o cantitate considerabila de apa.

In momentul in care constati ca ai acumulari de apa in zona recipientelor de legume inseamna ca sistemul de scurgere este infundat. Asadar, trebuie sa asiguri in mod permanent o curatare si o intretinere buna a interiorului precum si sa ai grija sa desfunzi acel orificiu. Cel mai indicat este sa il cureti in momentul in care dezgheti combina/frigiderul si mai ales sa ai grija sa il decuplezi de la curent. Pentru a te asigura ca procedezi asa cum trebuie este de asemenea indicat sa consulti cartea tehnica a aparatului si mai ales, daca sunt furnizate, sa utilizezi mereu accesorile special gandite in acest scop. Este foarte importanta curatarea orificiului de drenare a apei caci nu vorbim despre pura murdarie, ci despre bacterii si mucegai datorate condensului, asadar riscul de a te imbolnavi este destul de mare. Il poti curata cu un betigas, pai de baut sau o sarma cuprata.

La unele modele de frigider/combina (de aceea este bine sa verifici cartea tehnica) exista in spate o tava de colectare care trebuie si ea curatata. Evident, cand incerci sa o cureti ai grija sa decuplezi aparatul de la curent. De asemenea, acumularea de apa poate fi cauzata si de un blocaj de tip gheata la nivelul scurgerii. In acest caz, este indicat sa iei masuri.

 

In cazul in care constati astfel de lucruri trebuie sa iei masuri chiar tu sau daca nu te pricepi, poti chema o echipa de profesionisti de la Micadan Romania. Echipa Micadan nu numai ca asigura mentenanta, ofera piese de schimb, dar se va asigura ca, daca este cazul, va inlocui tubul de drenaj cu maxima seriozitate si profesionalism.