• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Supraincarcarea masinii de spalat

Toti ne supraincarcam cu buna stiinta masina de spalat. Motivele sunt extrem de simple, fie ne grabim si dorim sa scapam de corvoada spalatului, fie nu avem timp, fie pur si simplu ne place ca plinul sa fie prea plin.

Insa, in timp, consecintele supraincarcarii masinii de spalat se vad, dar mai ales pot afecta in mod serios masina dumneavoastra de spalat. Este adevarat, de cele mai multe ori, masinile de spalat nu pornesc la supraincarcare, sau au un buton de atentionare in acest sens, insa este mult mai important sa acordam noi insine o importanta deosebita privitor la acest aspect. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa ne cantarim hainele inainte de a le introduce in cuva, ci pur si simplu sa parcugem documentatia tehnica odata venita cu masina de spalat si sa o respectam si, mai ales, sa cantarim din ochi cantitatea de rufe introdusa in masina de spalat.

Consecintele supraincarcarii unei masini de spalat nu se vad doar in performantele acesteia, ci si in spalarea hainelor dumneavoastra, astfel acestea:

– Pot iesi naclaite, neclatite, imbibate de detergent;

– Desi ati setat o viteza de rotatie mare, aceasta nu mai da acelasi randament, hainele iesind siroinde;

– Dupa uscare, hainele pot capata acel miros neplacut de imbacseala;

– In timp, prin supraincarcare, puteti slabi surubul tamburului, care desi poate fi strans, in timp, se va toci si va necesita schimbarea;

– Cuva poate sa nu mai execute miscarile rotative asa cum ar trebui;

– Cureaua de tansmisie, aflata de obicei in spatele masini de spalat, poate sari, datorita tocirii surubului de la tambur, sau chiar se poate rupe;

– Rulmentii masinii de spalat poat avea de suferit;

– Geamul hubloului poate slabi, crapa;

– Garnitura de la usa, de asemenea se poate slabi, ducand in mod inevitabil la scurgeri;

 

In cazul in care va confruntati cu astfel de probleme puteti apela cu incredere la serviciile profesionistilor Micadan, insa cel mai indicat este sa respectati instructiunile din cartea tehnica si sa evitati astfel de probleme cauzate chiar din vina dumneavoastra.