• 0723 948 467
  • 0788 418 131
Service electrocasnice

Zgomot prea tare la aspirator

Daca ti s-a intamplat ca atunci cand dai cu aspiratorul sa auzi batai in usa sau o sonerie care nu se mai opreste, atunci este posibil ca aspiratorul tau sa aiba mici probleme. Daca ti-ai cumparat un nou aspirator si mai ales daca ai cautat ca acesta sa aiba un nivel de zgomot destul de redus, este posibil ca pe parcursul functionarii indelungate sa observi ca nivelul initial de zgomot creste pe masura ce utilizezi aparatul.

Mai jos iti prezentam cateva posibile cauze pentru un zgomot in continua crestere. Insa, este indicat ca in momentul in care constati ca aspiratorul are un nivel de zgomot mult mai ridicat decat inainte, sa il cureti de praf, sau mai bine, sa chemi profesionisti pentru a ii da un diagnostic si pentru a gasi o solutie:

– Motorul este suprasolicitat;

– Rulmentii sunt extrem de uzati;

– Probleme ce tin de electricitate sau mecanica simpla precum defecte sau deteriorari de izolatie la bobinajul rotoric etc;

– Depunere de praf si alte impuritati pe periile colectoare ale motorului;

– Blocaje interne la filtre sau pe furtun;

Ca sa mai reduci din zgomot poti incerca, daca te pricepi cat de cat, sa cureti temeinic sacul, filtrele de colectare a prafului, cat si interiorul aspiratorului. De asemenea, te poti asigura ca furtunul nu are pe nicaieri blocaje sau ca nu exista prinse obiecte mari in acesta. In mod sigur, cand te confrunti cu astfel de cazuri, nu merge pe ideea ca ti se pare, caci o functionare dificila sau deficitara poate duce la arderea motorului aspiratorului si la pericol de accidente.

Totodata, inainte de a achizitiona un nou aspirator cu un nivel de zgomot mult mai redus poti apela la profesionisti pentru a detecta problema caci, aceasta este posbil sa apara si la viitorul produs achizitionat. Micadan Romania, pe langa serviciile sale profesioniste de mentenanta si reparatii asigura si piese si componente originale sau compatibile, precum si sfaturi utile pentru aparatura ta.